Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 
MENU

Κως (Πόλη)

 
Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πανέμορφη πόλη της Κω, χτισμένη στη νοτιοανατολική πλευρά. Στην πόλη ζουν περίπου 18.000 κάτοικοι από τους συνολικά 34.000 του νησιού. Η σύγχρονη Κως έχει χτιστεί στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη.
Η ιστορία και ο πολιτισμός διαχέονται από κάθε γωνιά της πόλης, μέσα από τα αρχαία ερείπια και πλήθος ιστορικών μνημείων που συνυπάρχουν με το σήμερα.
Η αρχαία πόλη της Κω ιδρύθηκε το 366 π.Χ., όμως η ιστορία φανερώνει ότι η θέση κατοικείται συνεχόμενα από την 3η χιλιετία π.Χ. Ιδιαίτερη άνθηση γνώρισε κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή, όταν θεωρείτο ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά και εμπορικά κέντρα του τότε γνωστού κόσμου.
Από την άφιξη στο νησί, η ιστορία του ξεδιπλώνεται στον επισκέπτη, με το επιβλητικό αρχαίο κάστρο στο λιμάνι, το Διοικητήριο λίγο πιο πέρα και σε ελάχιστη απόσταση τον ιστορικό Πλάτανο του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής.
Παντού συναντά κανείς διάσπαρτα δείγματα των πολιτισμών που πέρασαν από το νησί. Αρχαία κτίσματα, νεοκλασικά ενετικού ρυθμού, παραδοσιακή Δωδεκανήσια αρχιτεκτονική και μοντέρνα κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά, ψιθυρίζοντας την ιστορία του νησιού.
Η Κως, εκτός από νησί του Ιπποκράτη είναι γνωστή και ως νησί του Ποδηλάτου. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της πόλης είναι ο ποδηλατοδρόμος κατά μήκος των παραλιακών οδών, αλλά και στο κέντρο. Αγαπημένο μεταφορικό μέσο των κατοίκων και των επισκεπτών, προσφέρει άνεση και ευελιξία στις μεταφορές και, βέβαια, τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.
Η πόλη της Κω θεωρείται από τις πιο πράσινες στα Δωδεκάνησα. Φοίνικες, βουκαμβίλιες, πεύκα, ακακίες, πικροδάφνες και οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι ιβίσκοι περιμένουν τον επισκέπτη σε κάθε βήμα του μέσα στην πόλη.
Όπου και να βρεθεί κανείς, μπορεί να θαυμάσει στοιχεία της πολυπολυτισμικότητας της Κω. Η σύγχρονη πόλη είναι μια πραγματική κοσμοπολίτισσα που προσφέρει πολλές επιλογές και ανέσεις στους επισκέπτες της. Καταλύματα για όλα τα γούστα και βαλάντια, εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, μοντέρνα και παραδοσιακά καφέ, μπαράκια και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Η αγορά της Κω διατηρεί την αρχαία της κληρονομιά και παραμένη γνωστή για την τεράστια ποικιλία της σε είδη ρουχισμού και τουριστικά. Πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, πολιτιστικά φεστιβάλ και εικαστικά δρώμενα, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στην πόλη.
Αν επιλέξετε την πόλη της Κω για τη διαμονή σας ή για μια επίσκεψη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ασκληπιείο, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, το Κάστρο της Νερατζιάς, την Αρχαία Αγορά, την Ρωμαϊκή οικία, το Ρωμαϊκό ωδείο αλλά και τις φυσικές ομορφιές της, όπως ο υγροβιότοπος στο Ψαλίδι αλλά και τα Θερμά.
 
 
 
System.ArgumentOutOfRangeException: Specified argument was out of the range of valid values. Parameter name: displayName at Microsoft.SharePoint.SPFieldCollection.get_Item(String displayName) at dataverse.web.controls.kosportal.aeg.ViewItem.<>c__DisplayClass118_0.b__0() in \\adam\D$\depot_svn\KosPortal\trunk\dataverse.web.controls.kosportal.aeg\dataverse.web.controls.kosportal.aeg\ViewItem.cs:line 1291
Σημειωματάριο Ταξιδιού
 
Χρησιμοποιώντας το σύμβολο Add points of interest , μπορείτε να κρατήσετε στο σημειωματάριο σημεία ενδιαφέροντος και μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο νησί μας. Τον κατάλογο των σημείων μπορείτε να τον έχετε στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής που διαθέτουμε για εσάς.